Условия за връщане и замяна

Връщането на стоката означава, че Потребителят упражнява правото си на отказ от сключения договор за онлайн продажба.

Условия за упражняване на правото на отказ на Потребителя от сключения договор за онлайн продажба:

✔ Отказът следва да бъде направен в срок от 14 (четиринадесет) дни, считано от деня на доставката на стоката.

✔ Съгласно ЗЗП, клиентът има право да върне поръчаната стока без да дължи каквито и да са обяснения в срок от 14 (четиринадесет) календарни дни.

Стоката може да бъде върната САМО във вида, в който е изпратена от Реалшоп ЕООД, заедно с придружаващите документи и етикети. Стоката не трябва да има следи от ползване.

След като се убедим в състоянието и ненарушения търговски вид на върнатата стока, възстановяваме заплатената от клиента цена. Разноските в този случай са за сметка клиента.

Възстановяването става с "Банков превод" До "3"(три) работни дни.

✔ Когато доставената стока не отговаря на заявената от клиента стока или стоката е дефектна (неизправна), клиентът може да пожелае  стоката да бъде заменена със съответстваща в срок от 24 часа от получаването й. В този случай всички разходи са за сметка на "Реалшоп ЕООД"

✔Реалшоп ЕООД си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни.

При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на 24 часа, оператор на сайта уведомява клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.

В случай, че е направен превод по сметката на Реалшоп ЕООД, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумата, отказ от поръчката или избор на друга стока от каталога.

✔Интернет платформа за решаване на потребителски спорове (ОРС) на Европейската комисия (ЕК) съгласно Регулация No 524/2013 на ЕС -https://webgate.ec.europa.eu/odr/mai...me.show&lng=BG

Формуляр за връщане: